Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

Susitikimas dėl trumpųjų maisto tiekimo grandinių

VIETOS INOVACINIŲ PARTNERIŲ IR SUINTERESUOTŲ ŠALIŲ SUSITIKIMAS

Renginio data: 2024 01 24

Renginio vieta: Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Sporto g. 3, Vilkaviškis

 

Renginyje kviečiame dalyvauti Vilkaviškio rajono ūkininkus, kurie nori tiekti ar jau tiekia maistą mokykloms, ligoninėms ar viešosioms įstaigoms; maisto gamintojus, savivaldybės darbuotojus, VVG atstovus, mokyklų, ligoninės, darželių, kurie perka maisto produktus ar maitinimo paslaugas atsakingus asmenis.

Renginio tikslas – susirinkti problemas, su kuriomis susidūria vietos ūkininkai realizuodami savo produkciją, viešosios ir biudžetinės įstaigos įsigydamos tokius produktus ar diegdamos tvaraus maisto principus.

Programa:

10.00 - 10.10

Registracija

10.10 - 10.20

Vilkaviškio rajono savivaldybės vicemerės Daivos Riklienės sveikinimo žodis

10.20 - 10.40

KISMET – Vilkaviškio rajono įgalinimo siekti tvaraus maisto gamybos, tiekimo ir vartojimo instrumentas.

 

KISMET projekto koordinatorė Giedrė Ramanauskienė

10.40 - 11.10

Paramos trumpoms maisto vertės grandinėms aspektai

 

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos ES reikalų ir paramos politikos departamentoProgramos LEADER ir kaimo plėtros skyriaus atstovas

11.10 - 11.40

Trumposios maisto tiekimo grandinės: būti ar nebūti?

 

Viešųjų pirkimų tarnybos atstovas

11.40 - 12.10

Vilkaviškio patirtis skatinant vietos trumpąsias maisto tiekimo grandines

 

Vilkaviškio rajono savivaldybės vicemerė Daiva Riklienė

12.10 - 12.30

Praktinė patirtis įgyvendinant vietinių trumpųjų maisto grandinių plėtros iniciatyvas.

 

Viešųjų verslo konsultantų atstovas

 

Renginio metu planuojame aptarti:

  • Problemas, su kuriomis susidūria ūkininkai, tiekdami savo produkciją viešosioms ir biudžetinėms įstaigoms (mokykloms, darželiams);
  • Reglamentavimo problemas, trukdančias ūkininkams realizuoti, o viešosioms ir biudžetinėms įstaigoms įsigyti vietinį maistą.
  • Vartojimo įpročių pokyčių iniciavimą. Pristatyti esamą gerąją praktiką Lietuvoje (pvz. Iniciatyvą „Nuo ūkio iki mokyklos“) keičiant vartojimo įpročius ir diegiant kitokią maisto kultūrą.

Būtina registracija!

Mob. (8 659) 67332

[email protected]