VIETOS INOVACINIŲ PARTNERIŲ IR SUINTERESUOTŲ ŠALIŲ SUSITIKIMAS
Renginio data: 2024 01 24
Renginio vieta: Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Sporto g. 3, Vilkaviškis
Renginyje kviečiame dalyvauti Vilkaviškio rajono ūkininkus, kurie nori tiekti ar jau tiekia maistą mokykloms, ligoninėms ar viešosioms įstaigoms; maisto gamintojus, savivaldybės darbuotojus, VVG atstovus, mokyklų, ligoninės, darželių, kurie perka maisto produktus ar maitinimo paslaugas atsakingus asmenis.
Renginio tikslas – susirinkti problemas, su kuriomis susidūria vietos ūkininkai realizuodami savo produkciją, viešosios ir biudžetinės įstaigos įsigydamos tokius produktus ar diegdamos tvaraus maisto principus.
Programa:
10.00 - 10.10 |
Registracija |
10.10 - 10.20 |
Vilkaviškio rajono savivaldybės vicemerės Daivos Riklienės sveikinimo žodis |
10.20 - 10.40 |
KISMET – Vilkaviškio rajono įgalinimo siekti tvaraus maisto gamybos, tiekimo ir vartojimo instrumentas.
KISMET projekto koordinatorė Giedrė Ramanauskienė |
10.40 - 11.10 |
Paramos trumpoms maisto vertės grandinėms aspektai
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos ES reikalų ir paramos politikos departamentoProgramos LEADER ir kaimo plėtros skyriaus atstovas |
11.10 - 11.40 |
Trumposios maisto tiekimo grandinės: būti ar nebūti?
Viešųjų pirkimų tarnybos atstovas |
11.40 - 12.10 |
Vilkaviškio patirtis skatinant vietos trumpąsias maisto tiekimo grandines
Vilkaviškio rajono savivaldybės vicemerė Daiva Riklienė |
12.10 - 12.30 |
Praktinė patirtis įgyvendinant vietinių trumpųjų maisto grandinių plėtros iniciatyvas.
Viešųjų verslo konsultantų atstovas |
Renginio metu planuojame aptarti:
- Problemas, su kuriomis susidūria ūkininkai, tiekdami savo produkciją viešosioms ir biudžetinėms įstaigoms (mokykloms, darželiams);
- Reglamentavimo problemas, trukdančias ūkininkams realizuoti, o viešosioms ir biudžetinėms įstaigoms įsigyti vietinį maistą.
- Vartojimo įpročių pokyčių iniciavimą. Pristatyti esamą gerąją praktiką Lietuvoje (pvz. Iniciatyvą „Nuo ūkio iki mokyklos“) keičiant vartojimo įpročius ir diegiant kitokią maisto kultūrą.
Būtina registracija!
Mob. (8 659) 67332
Dalintis nuoroda el. paštu